Víte, jaké jsou oblíbené barvy peněženek a čím se vyznačují?

„Červenou už nechci víc a černá se mi protiví…” zpívá se v jedné české písničce, protože její interpretka propadla kouzlu růžové barvy. U peněženek toto neplatí, červená barva patří mezi nejoblíbenější u dámských peněženek, pánové zase upřednostňují černou. Že každá barva navozuje jiné pocity, jste určitě už slyšeli. Řídíte se tím i při výběru peněženky? Možná byste měli.

Peněženka dámská červená, copak asi znamená?

Červená je barva vášně a energie, vypadá vznešeně. Nejen že její nositelka přesně takhle působí na okolí, ale barva stejně tak působí i na ni. Dodává činorodost a sebevědomí. Pokud se necítíte na červené oblečení ani na větší doplněk této barvy (kabelka, boty, klobouk), je peněženka tou správnou volbou.

Pokud bude dámská peněženka v červené barvě, z kvalitní kůže a v praktickém provedení, její majitelka bude na okolí působit sebejistě a na úrovni.

Červená barva také údajně přitahuje peníze. Fanoušci Feng Shui ji považují za no. 1 při výběru peněženky. Silnějším nositelem energie pro získání bohatství je podle nich už jen zlatá, my proto radíme zvolit červenou peněženku se zlatými doplňky. Pro jistotu.

Je pro vás červená jasnou volbou, ale nevíte, zda vybrat peněženku na šířku, či na výšku? O konkrétních (ne)výhodách jsme v blogovém článku již psali. 

Neutrální černá jako výraz autority

Z historického hlediska černá barva značí luxus, prestiž a inteligenci. Není náhoda, že na slavnostní události nosili pánové pouze černý oblek. V tomto ohledu se mnohé změnilo, nicméně co se pánských peněženek týká, černá barva stále vede. Hned po peněženkách červených dámy také rády volí černé, ale pánové upřednostňují menší rozměry.

Jak vidíte, pánské peněženky se vyrábí s přezkou i bez ní. Jakou zvolit? V článku Pánská peněženka s přezkou, nebo bez? to zjistíte.

Toužíte po rovnováze? Sáhněte po hnědé

Hnědá barva je spojována se stabilitou, a možná proto se na ni výrobci peněženek tolik zaměřují. Výběr je opravdu velký, a to jak v odstínech, tak rozměrech a celkovém provedení. Hnědé peněženky jsou více vyhledávány muži, ale i ženy si vybírají elegantní modely této barvy.

Hnědé peněženky najdete také v nabídce značky Cavaldi, která se vyznačuje vysokou kvalitou. Přečtěte si o značce více.

Se zelenou peněženkou vás výdaje nerozhodí

Zelená je údajně nejlahodnější barvou pro oči. Působí příznivě na nervový systém a uklidňuje. Také značí nové začátky, proto se podle Feng Shui hodí do nové životní etapy. Ať už se tedy chystáte udělat životní krok novým směrem, nebo se jen potřebujete uklidnit při vysokých výdajích, u nás si určitě vyberete.

Dámská zelená peněženka Gregorio vyniká dlouhou životností. Zjistěte, proč to tak je, v článku o značce Gregorio.

Ať už se rozhodnete řídit se Feng shui, psychologií barev, nebo prostě jen svým vkusem, peněženky AHAL jsou tu pro vás. Vyberte si svou vysněnou peněženku právě teď.