Mini peněženky: Stylové i praktické

Říká se, že co je malé, to je milé. My dodáváme, že také praktické, zejména v případě peněženek. Ne vždy totiž máte možnost vzít si s sebou peněženku, do které se toho hodně vejde, ale zase ji nedáte do vybrané kabelky nebo kapsy. Pokud vás nějaká taková situace čeká, nezoufejte, máme řešení.

Mini nebo jen malá?

Otázka zní: Co je mini peněženka, jak ji definovat?

Odpověď: Záleží na úhlu pohledu a konkrétních potřebách. 

Nejmenší variantou jsou pouzdra na mince, nebo také mincovníky. Jak název napovídá, schováte do nich hlavně drobné, ale do některých se vejdou i složené bankovky či platební karta.

Mini peněženky do společnosti

Dámy, chystáte se na společenskou akci, kde vám pár drobných nebo karta postačí? Tyto malé peněženky vám poslouží skvěle.

  • Vejdou se do psaníčka.
  • Vypadají elegantně.
  • Obsáhnou nejen mince, ale také kartu či doklad.

Černá barva mincovníku je neutrální, hodí se ke všemu. Pokud byste však zatoužily po něčem výraznějším, najdete ji i v červené variantě. Barevná peněženka potěší spíše nekonvenční ženy.

Pánové, ani vy nepřijdete zkrátka. Do vnitřní kapsy saka bez problémů schováte mincovník, do něhož se vejdou i bankovky, nebo malou peněženku s více kapsami. Ať můžete dámě svého srdce koupit jakýkoliv drink. Obě pouzdra se zavírají drukem, takže nehrozí vysypání.

Kapsičky na mince pro muže i ženy

“Nemáte drobné?” Kolikrát za den slyšíte tuhle otázku? Místo odpovědi pak prohledáváte kapsy oděvu i tašek. Stejně tak při platbě v automatu (nápojovém či parkovacím) nebo u nákupního vozíku. Pro tyto případy máme opravdu mini peněženky pouze na mince a žetony. Nemusíte pak vytahovat objemnou peněženku a riskovat, že vám při “lovení” drobných omylem vypadne i nějaký doklad nebo bankovka.

Mini peněženky nemusí být nudné

Uvolnění, veselí, styloví - i tak můžete působit při platbě v turniketu. To když drobné vyndáte z koženého mincovníku v podobě zvířátka. Zvedněte si náladu při placení a nebuďte za šedou myš.

S peněženkou v pohybu

Sport - jeden z případů, kdy se hodí mít po ruce drobné, možná i kartičku zdravotní pojišťovny (pro jistotu), ale rozhodně ne v objemné peněžence. Sportovci tedy ocení praktické malé peněženky, které jsou opatřeny karabinou nebo popruhem, takže je při sportu nevytrousí. Další možností je pak peněženka na zápěstí. Všechny typy jsou na zip, ať už suchý nebo s jezdcem, pro bezpečné uložení peněz.

Malá, ale víceúčelová

Jestliže dáváte přednost tomu mít všechny peníze a doklady pohromadě, ale neprahnete po objemné peněžence, doporučujeme “střední třídu”. Tedy ne úplně mini verzi, ale malou peněženku o rozměrech zhruba 13 x 9 x 3 cm. Je rozdělena na dvě až tři části a jsou v ní kapsy na doklady, karty, mince a bankovky. Disponují i průhlednou kapsičkou na fotky.

Mini peněženky pro nejmenší

Kdo jiný využije mini peněženky lépe než děti, že? Nenosí u sebe velký obnos a kartičku mají maximálně na MHD. Správná dětská peněženka je opatřena šňůrkou na krk a veselým motivem. Udělejte svým dětem radost a zároveň je naučte hospodařit.

Dva v jednom

Mini peněženka na mince, klíčenka, pouzdro na zrcátko a rtěnku? Látkové kapsičky na zip s kroužkem můžete využít, jak je libo. Stačí si vybrat design podle svého vkusu.

Vsadíme se, že jste se našli minimálně v jednom z uvedených případů. Tak neváhejte a vyberte si kousek přesně pro vás.