Zaostřeno na nejlepší pánské peněženky

Velká pánská peněženka, nebo malá dolarovka – která je lepší? Každá má své výhody i nevýhody, stejně jako další typy pánských peněženek. Pojďme se podívat na ty nejoblíbenější, ať víte, jak vybírat. Koneckonců se pomalu, ale jistě blíží „dárkové období“. 

Kožená peněženka je pro muže nezbytností. Jaký typ je nejoblíbenější?

Zatímco dámy často berou peněženku jako módní doplněk, pro pány je to zejména praktický pomocník. A vzhledem k tomu, že podle etikety by měl v drtivé většině platit útratu muž, musí mít peněženku stále při sobě a často ji používat. Z těchto důvodů pánové nehledí tolik na design, jako spíše na rozměry a hlavně na kvalitu

Proto jsou mezi muži nejvíce oblíbené kožené peněženky, které se vyznačují dlouhou životností a odolností. Doporučujeme přečíst si o všech výhodách kožených peněženek. Co se vzhledu a velikosti týká, jednoznačnými vítězi jsou menší modely v jednoduchém designu

 

.

 

Malé pánské peněženky mají maximální rozměry 11 × 9 × 2,5 cm a disponují několika kapsami na karty, přihrádkou na bankovky, někdy i mincovníkem. I když se to na první pohled nezdá, také mezi těmito typy najdete pánské peněženky na hodně karet. Například hnědá pánská peněženka Rovicky disponuje při svých rozměrech 10 × 8,5 × 2,5 cm deseti kapsami na karty.

Prostorné pánské peněženky mají své klady i zápory

Někteří muži přece jen dávají přednost rozměrnějším modelům, pak je ale třeba počítat s tím, že takovou peněženku jen tak do kapsy nedají. Na druhé straně nabízejí velké pánské peněženky dostatek přihrádek, nechybí mincovník ani průhledné kapsy. Na trhu najdete pánské dlouhé peněženky, ale muži jdou spíše zlatou střední cestou, tedy s peněženkami o rozměrech cca 13 × 11 × 3 cm.

 

 

Prohlédněte si i další velké kožené pánské peněženky.

Sportovní peněženky nejsou jen pro sportovce

Speciální kategorií jsou pánské sportovní peněženky, které můžeme rozdělit na dva další typy. Jednak jde o modely, které jsou svým provedením přizpůsobené sportovním aktivitám, a jednak tak nazýváme styl a design peněženek

V prvním případě výběr záleží na druhu sportovní činnosti. Při většině aktivit postačí peněženka na zápěstí, pro některé situace se však budete muset poohlédnout spíše po vodotěsném obalu.

Sportovní styl si oblíbilo mnoho mužů bez ohledu na to, jestli se sportu aktivně věnují, nebo ne. Sportovní peněženky se vyrábí většinou z umělých materiálů s různými motivy. Často jsou opatřeny řetězem, popruhem či poutkem.

 

 

Hledáte pánskou peněženku na doklady? Jsou i jiné možnosti

Pokud z nějakého důvodu nechce pán nosit karty, doklady a peníze pohromadě v peněžence, nabízí se několik možností, které může různě kombinovat:

Přečtěte si o dolarovkách více, jsou oblíbené i v době bezkontaktních plateb.

Vybírejte kvalitu

Ať už pánovi vyhovuje menší, nebo objemnější model, důležité je, aby mu dlouho vydržel. Ať už preferuje elegantní, či sportovní styl, musí peněženka dobře sloužit. Z toho plyne nutnost vybrat kvalitní výrobek od ověřeného dodavatele. A přesně takové produkty najdete u nás, tak se bez obav pusťte do vybírání té nejlepší pánské peněženky.