Značka Pierre Cardin: nejvyšší kvalita dostupná všem

Pierre Cardin je v módním světě legendou. Pod touto značkou najdete nejen luxusní kožené peněženky, ale také oděvy, šperky, parfémy a mnoho dalšího. V čem byl návrhář Pierre Cardin inovativní a co nám jeho značka může nabídnout dnes? 

Revoluce v haute couture

Pierre Cardin se narodil v roce 1922 v Itálii, jeho rodina však brzy přesídlila do Francie. Ve svých 23 letech přijel Pierre do Paříže a rovnou se vrhnul do světa módy. Učil se u takových mistrů, jako byl Christian Dior, a netrvalo nijak dlouho, než založil vlastní haute couture dílny.

V roce 1952 uvedl Pierre Cardin na trh svou první kolekci (dámskou), která výrazně ovlivnila do té doby uzavřený svět haute couture a zviditelnila jeho práci na mezinárodní úrovni. O 7 let později jako první couturier v historii vytvořil Cardin kolekci určenou pro prodej a běžné nošení. Tím přiblížil tzv. vysokou módu nejširší veřejnosti.

Tento přístup si značka zachovala dodnes. Například luxusní kožené dámské peněženky Pierre Cardin jsou praktické, vhodné pro každodenní použití, a hlavně cenově dostupné.

Experimentální i elegantní

Pierre Cardin nacházel inspiraci ve všedních zážitcích i v neobvyklých zkušenostech:

  • návštěvy Japonska a Číny,
  • životní styl 60. a 70. let,
  • revoluce kulturní, sociální i průmyslová,
  • vesmírný věk.

Každá z jeho oděvních kolekcí byla důkazem chuti experimentovat, zejména s novými materiály. 

Pánská móda Pierre Cardin je od počátku až dodnes určena pro muže, kteří upřednostňují eleganci a vytříbený styl. Pánské modely se vyznačují jednoduchými až futuristickými liniemi a geometrickými tvary. Tyto znaky najdete i u pánských kožených peněženek značky Pierre Cardin, stejně jako u dolarovek. Kromě toho značka sází na osvědčené kvalitní materiály a propracované detaily.

Výjimečnost pro každého

Kromě oděvů a módních doplňků navrhoval Cardin nábytek, předměty užitého umění i celé interiéry. Jeho design se promítl také do automobilového a leteckého průmyslu. V roce 1981 se Cardin stal majitelem luxusních restaurací Maxims.

Pierre Cardin se dočkal mnoha uznání a vysokých vyznamenání. Jako jediný obdržel třikrát nejvyšší ocenění francouzské haute couture Zlatý náprstek. Jako první módní návrhář v historii vůbec získal křeslo ve francouzské Akademii krásných umění (Académie des Beaux-Arts). 

Jméno Pierre Cardin přineslo revoluci do navrhování módního oblečení, ale stalo se také synonymem pro produkty nejvyšší kvality dostupné každému, kdo chce upozornit na svou výjimečnost. Luxusní dárkové sady Pierre Cardin jsou toho důkazem.

Dopřejte si legendární produkty za skvělé ceny 

Pierre Cardin byl do poslední chvíle aktivní a osobně dohlížel na kvalitu výrobků a renomé značky. Zemřel v roce 2020, ale jeho následníci věrně zachovávají dědictví svého tvůrce, který se stal světově uznávanou osobností v oblasti módy, umění, kultury a gastronomie.

Dopřejte si také luxusní, ale cenově dostupné doplňky značky Pierre Cardin. Jsou zárukou osobité image podpořené vysoce kvalitními materiály a užitnými vlastnostmi. Vyberte si hned teď.