Peněženky na mince - nutný pomocník

Platíte často v hotovosti? Pak by vám neměly chybět peněženky na mince

Spousta lidí dnes upřednostňuje platbu platební kartou, případně rovnou telefonem či chytrými hodinkami přes technologii NFC. Stále se však najde početná skupina těch, kteří platí především v hotovosti. Patříte také k těmto lidem? A jakou máte peněženku?

Peněženky se zvětšují, zejména ženské peněženky mají častokrát velikost menší kabelky. Není se čemu divit. Dnes totiž průměrná peněženka musí pojmout platební karty, papírové bankovky, kovové mince i nekonečný počet slevových a věrnostních kartiček. A to jsme ještě zapomněli na doklady. Jde to ale také jinak – daleko přehledněji.

Nebaví vás hledat u pokladny drobné?

Znáte to. Zaplatili byste celou bankovkou, ale prodavačka vás prosí, jestli nemáte drobné, protože ona už jich má v pokladně málo. Vy se tedy snažíte vyštrachat posledních pár drobných peněz z té těsné kapsičky na mince, kterou v peněžence máte.

Pokud se těmto situacím chcete vyhnout, pořiďte si prostě a jednoduše extra peněženku na mince. V hlavní peněžence můžete nosit papírové bankovky a věrnostní kartičky, drobné peníze budou po ruce v peněžence na mince. V ní drobné najdete daleko snadněji.

Chcete se vydat minimalistickou cestou?

Peněženky na mince mohou také zcela nahradit klasické peněženky. Zkuste upřímně zhodnotit, jaké věci z vaší současné velké peněženky skutečně potřebujete nosit stále u sebe. Například věrnostní kartičky lze nahrát do aplikace v mobilním telefonu, základní doklady, platební kartu a pár bankovek dáte i do peněženky na mince.

Drobné peněženky jsou vhodné pro ženy, muže i děti. Těm jsou obvykle dostačující, nosí u sebe jen drobné nebo menší obnosy peněz. Pro děti se dají koupit kapsičky s oušky ve tvaru zvířátek, pro ženy a muže luxusní kožené peněženky, případně kapsičky z voskovaného plátna.

Velikosti i tvary jsou různé, bez výjimky však lze říct, že peněženku na mince pohodlně strčíte do kapsy či do malého psaníčka. Mohou být také velmi pěkným módním doplňkem a malé peněženky s květinovým vzorem jsou roztomilé.

Peněženka na mince nemusí mít pouze jedinou kapsu

Pokud jste si peněženky na mince doposud představovali jako jednu jedinou kapsičku, nemáte úplně pravdu. I tyto drobné peněženky mohou mít více přihrádek. Pro lidi, kteří mají rádi pořádek, jde o ideální volbu. Do větší kapsy lze složit bankovky a vložit karty, do menší drobné peníze.

Doma se určitě hodí

Snad každý se občas dostane do situace, kdy chce vyjít z domu jen tak bez kabelky, batohu nebo psaníčka. V tom případě přijde peněženka, kterou dáte do kapsy kalhot či kabátu, opravdu vhod! Peněženky na mince není nutné nosit pořád, doma se vám ale jistě neztratí. Čas od času je využijete.

Peněženky na mince Peněženky na mince

Peněženky na mince jsou ideální pro cestovatele

Často cestujete? A jak řešíte peníze? Obvykle s sebou potřebujete i české drobné, abyste měli peníze na část cesty v ČR, a pak je samozřejmě nutné mít eura nebo jinou měnu. Praktické je vyjet se dvěma peněženkami. Ta na cizí měnu může být malá, obvykle si s sebou do zahraničí neberete velké množství peněz. Malou peněženku také lépe strčíte do kapsy, můžete ji mít pořád u sebe a ne někde v batohu, odkud by vám ji mohl někdo odcizit.

Drobné dáte i do klíčenky

Jestliže chcete po kapsách nosit opravdu minimum věcí, nejlepší bude zkombinovat peněženku a klíčenku. Prvotním účelem kvalitních kožených klíčenek je ochránit vaše kapsy a kabelky – když klíče schováte do klíčenky, nic vám neroztrhnou. Řada klíčenek však má drobnou kapsičku na mince nebo pár bankovek, a to odděleně, klíče jsou tedy v jiné přihrádce než mince.

Nebojte se jít proti trendu velkých peněženek, peněženky na mince jsou malými a praktickými pomocníky do každé kapsy.

Klíčenky na mince Klíčenky na mince