Proč vybrat pánskou peněženku s řetízkem?

Jak si správně vybrat pánskou peněženku, a proč je lepší ta s řetízkem?

Dámy nechť prominou, ale svět módních doplňků rozhodně není ryze ženskou doménou. Místo v něm mají také doplňky pro muže, byť jich je násobně méně. Jenomže možná právě proto není moudré výběr podcenit. O peněžence to platí minimálně dvojnásob, protože bez ní neuděláme ani krok. Pokud nepatříte mezi ortodoxní vyznavače mobilní platební metody a stále u sebe nosíte hotovost, případně soubor platebních karet, určitě se bez ní neobejdete. Najděte si pro sebe ideální typ, který pojme vše, co potřebujete mít u sebe, a navrch vypadá stylově. Co byste měli o pánských peněženkách vědět, a jaké výhody skýtá pánská peněženka s řetízkem? Odpovědi na otázky, které se vám sice hlavou nehodí, ale i tak by vás měly zajímat, najdete v tomto článku.

Pánské kožené peněženky s řetízkem Pánské kožené peněženky s řetízkem

Proč si dát na výběru peněženky nejen s řetízkem záležet?

Než se pustíme do konkrétních tipů souvisejících s hledáním pánské peněženky značka ideál, si je na místě připomenout, proč vůbec do kvalitního kousku investovat. Někdo si totiž vystačí s peněženkou „za pár korun“, která navíc mnohdy vypadá k světu (na první pohled dokonce srovnatelně s násobně dražšími modely). Jenomže zdání klame a laciné peněženky zrovna tak. Rozdíl v ceně a v zpracování poznáte až peněženku začnete skutečně používat.

Potrpíte-li si na perfektně sladěný outfit, neměli byste o významu tohoto nezbytného doplňku pochybovat. Peněženka je oním detailem, na kterém stojí a padá elegantní look. Představte si situaci, jak ve svém skvěle padnoucím obleku platíte v „lepší“ restauraci a z kapsy vytáhnete něco, co vypadá jako doplněk z nižší ligy. Je to podobné, jako kdybyste si z rukou sundali luxusní hodinky a nahradili je nepodařenou napodobeninou nebo modelem, který se jako napodobenina ani netváří.

Zkrátka a dobře, peněženka o vás leccos vypoví a určitě není ve vašem zájmu, aby pokazila dojem, jakým na ostatní působíte. Ne nadarmo se říká, že v detailech je ďábel – a peněženka je ve srovnání s ostatními pánskými doplňky hotovým vládcem pekel.

Kvalita jde ruku v ruce s designem

Měli byste při výběru peněženky s řetízkem hledět na kvalitu materiálu a celkovou úroveň zpracování, nebo raději na vzhled? Dobrá zpráva je, že jde o vlastnosti, které jdou obvykle ruku v ruce. Jinými slovy – kvalitní peněženka obvykle vypadá k světu – a naopak. Samozřejmě narazíte i na výjimky; některé modely působí solidním dojmem, ale ve skutečnosti se po velmi krátké době rozpadnou. Anebo na peněženky, jež sice přežijí i jadernou válku, ale krásy příliš nepobraly.

Za značkovou pánskou peněženku sice zaplatíte vyšší částku než za nekvalitní šunt, ve skutečnosti by vás ale mohla vyjít levněji – vydrží vám mnohem déle, a když si spočítáte, kolik by vás stálo několik méně kvalitních peněženek... Opravdu jste tak bohatí, abyste si mohli kupovat levné věci?

Zaostřeno na materiál

Po jakém materiálu sáhnout? Někdo vám bude tvrdit, že je nepřekonatelná kvalitní pevná činěná hovězí kůže, jiný doporučí kvalitní textilii. Pravdou je, že každý z používaných materiálů má výhody i negativa a výběr jde ruku v ruce s osobními preferencemi. Pokud si potrpíte na kvalitní kůži, téměř jistě nakonec zabrousíte do kategorie pánských kožených peněženek. Kůže je zkrátka kůže, její trvanlivost je věhlasná a prestiž nepřekonatelná. Tedy pokud nepatříte k vyznavačům veganského životního stylu – pak vám nezbude, než se přeorientovat na eko-kůži neboli koženku.

Jaký typ pánské peněženky zvolit?

Pomalu se dostáváme do finále. Už víte, že kvalitní peněženka není tak drahá, jak se na první pohled jeví, a že kůže je správnou volbou (téměř) pro každého. Ale jaké parametry nastavit do pomyslného filtru, aby vás reprezentovala a současně vám i skvěle sloužila? Některé modely umožňují přenášení většího počtu karet, hotovosti, a navrch dokladů. Jiné jsou velmi kompaktní, ovšem na úkor přihrádek.

V zásadě (logicky) záleží na tom, co s sebou obvykle nosíte. Vystačíte-li si s kartami a bankovkami, nemusíte řešit modely s kapsičkami na mince. Klidně si pořiďte menší peněženku, která je skladná a vejde se i do menší kapsy v kalhotách. Anebo běžně v peněžence nosíte doklady? Pořiďte si dokladovku!

Specifickým typem peněženek jsou tzv. dolarovky, které jsou v zásadě malé a praktické. Jsou tenké a skládají se ze dvou částí sepnutých sponou. V některých dolarovkách nechybí ani přihrádky na karty a kapsy na mince.

Pánské peněženky s řetízkem Pánské peněženky s řetízkem

Jak je to s tím řetízkem?

V úvodu jsme naznačili, že pánská peněženka s řetízkem skýtá něco navíc. Řetízek není pouhou designovou vychytávkou, ale funkčním prvkem, který slouží jako bezpečnostní pojistka. Krádeže peněženek jsou na denním pořádku především na frekventovaných místech, ale jakmile svou peněženku přikurtujete k opasku nebo kalhotám, těžko vám ji někdo sebere. Zároveň slouží jako prevence vypadnutí z kapsy. Potřebujete snad další argumenty, proč si pořídit právě pánskou peněženku s řetízkem? Že ne? Tak si prohlédněte pánské peněženky s řetízkem a vyberte si také jednu pro sebe nebo své blízké.