Jak vybrat pánskou peněženku na zip?

Zatímco dámy si libují v objemných peněženkách, pánové obvykle upřednostňují minimalistické varianty. Častokrát si kupují peněženky bez zipu, které se jen tak přeloží, případně zajistí přezkou. Důležitá je pro ně velikost, chtějí je nosit v kapse.

Někteří pánové však nestojí o malé pánské peněženky bez zipu, chtějí plnohodnotnou peněženku, do které by se jim vešly peníze, karty, věrnostní kartičky, doklady, jízdenky na MHD, vizitky a mnoho dalšího. Dobrá zpráva je, že i takové peněženky se dají sehnat.

Potřebujete peněženku malou, nebo velkou?

Ujasněte si, co vlastně chcete v peněžence nosit. Pokud pouze hotovost, doklady a platební karty, vystačí vám menší dvoukřídlá peněženka, kterou si pánové kupují přece jenom nejčastěji.

Jestli s sebou ale hodláte nosit i věrnostní kartičky a spoustu dalších věcí, potřebujete podstatně více přihrádek, měli byste zvolit trojkřídlou peněženku nebo objemnou peněženku na zip. Takovou už do kapsy neschováte, je třeba počítat s tím, že ji budete nosit v aktovce či batohu.

Z pánské peněženky na zip už nic nevytrousíte

Pánské peněženky na zip jsou nejen větší, ale také bezpečnější. Jen tak se vám z nich něco nevysype, doporučujeme je tedy především těm, kteří jsou roztržití. Jelikož nabízí více prostoru, můžete si v nich všechno hezky uspořádat a mít ve věcech pořádek. Peněženky na zip mívají průhledné kapsy, kapsy na bankovky, mincovník, skryté kapsy, kapsy na karty a mnoho dalšího.

Výhodou je také trvanlivost. Vyberete-li si peněženku s kvalitním zipem, nemusíte se bát, že se pokazí. Zatímco magnetické klipsy a druky se kolikrát odtrhnou, se zipem se vám nic takového nestane.

Buďte styloví

I zapínací pánské peněženky mohou vypadat luxusně a stylově. Investujte do kožené varianty s bytelným zipem, která nabídne dostatek místa nejen na peníze, nýbrž i na doklady. Některé zapínací peněženky jsou dodávány i s řetízkem, můžete si je tedy snadno připnout na opasek.

Pánské peněženky se zipem vyrábí i známé značky jako Pierre Cardin, nejde tedy o žádné nedostatkové zboží nebo typ peněženky, který by se vůbec nenosil.

Jakou barvu si vybrat?

Zatímco dámy si mohou vybírat z peněženek různých barev, pánské varianty bývají barevně strohé. Typicky se setkáte s černou, hnědou, šedou a tmavě modrou. Není na tom nic špatného, taková peněženka se totiž hodí ke každému outfitu, sportovnímu i formálnímu.

Potěšíme však i ty, kteří se nebojí výraznějších barev. Zrovna jmenovaný Pierre Cardin vyrábí pánské peněženky na zip doplněné o červené prvky, protože kombinace černé a červené je snad nesmrtelná. Harvey Miller Polo Club nabídne džínovou peněženku se žlutou barvou, Cavaldi má khaki variantu. Peněženka v neutrálních barvách však působí přece jenom nejelegantněji.

Elegantní peněženky se vyrábí z kůže

Když už se bavíme o eleganci, hodí se poukázat rovněž na materiál. Pánské peněženky se vyrábí typicky buď z kůže, nebo ze syntetických materiálů. Varianty z polyesteru a nylonu jsou spíše sportovní, na druhou stranu dobře odolávají poškození a škrábancům. Přesto většina mužů sáhne raději po kvalitní kožené peněžence.

Zaměřte se na peněženky z přírodní kůže, jež mají dlouhou životnost a jsou vysoce odolné. Sice jsou náchylnější na poškrábání, avšak ani pár rýh jim na kráse neubere. Přírodní kůže zraje jako víno, i po letech vypadá krásně. Kůže je navíc nadčasová, rozhodně nevyjde z módy.

Kolik stojí pánské peněženky na zip?

Jsou větší, mohou tedy být i o něco dražší ve srovnání s malými peněženkami. Připravte si zhruba částku od pětistovky výše, kousky značky Pierre Cardin a jiných vyhlášených výrobců stojí kolem tisícovky. Jde ovšem o investici na dlouhá léta, protože taková peněženka doopravdy vydrží.