Klíčenku oceníte z více důvodů. Přesvědčte se sami

Klíče jsou jedna z věcí, které při sobě máte téměř vždy. Ať už si vystačíte s jedním exemplářem, nebo celým svazkem, ať je nosíte v kapse, nebo v tašce, klíčenku určitě oceníte. V článku vám vysvětlíme proč a dovolíme si vás inspirovat různými modely.

Nenechte si klíči způsobit škodu

Jedním z důvodů, proč ukládat klíče do pouzdra, je, že jinak vám mohou poškodit kapsu, kabelku nebo ostatní věci v zavazadle. Další benefit se týká snadného nalezení ve větší tašce, zvláště pokud nosíte pouze jeden, dva klíče. Také vám nikdy nepropadnou roztrženou podšívkou.

Klíčenky vždy disponují kroužkem, případně karabinkou, takže klíče z nich nemůžete vytrousit.

Mějte přehled

Klíčenku oceníte také v případě většího množství klíčů. Rozdělte si je do různých klíčenek a už nikdy nebudete tápat, který svazek je od domova a který od práce.

Získejte multifunkční doplněk

Některá pouzdra disponují ještě další kapsičkou, což se hodí, když jdete například do společnosti (ples, divadlo apod.). Nepotřebujete s sebou doklady ani žádný velký obnos, nicméně klíče a drobné mince (např. na šatnu) ano. 

Existují i modely, u kterých je klíčenka spojená s menší peněženkou nebo obsahuje další přihrádku, takže při sobě můžete mít i bankovky, popřípadě platební kartu.

Buďte módní guru

Klíčenka se stejně jako peněženka může stát módním doplňkem. Můžete sáhnout po elegantní klasice nebo vybrat rozvernější model, díky jejím benefitům však nikdy nešlápnete vedle.

Dámy, zkuste sladit klíčenku s peněženkou a budete za hvězdu.

Pod pojmem klíčenka si leckdo představí spíše přívěsek, ozdobu na klíče. I v tomto případě můžeme sloužit.  

Klíčenka s karabinou vám umožní snadné připnutí a odepnutí na kroužek, jenž bývá součástí některých zavazadel.

Nezapomeňte na děti

Pokud z jakéhokoli důvodu nevyhledáváte kůži nebo to prostě není váš styl, nabízíme látkové kapsičky s poutkem na klíče. U těchto modelů můžete vybírat z mnohem rozmanitějších vzorů. Tyto klíčenky se hodí zejména pro děti, které ocení jejich měkkost, barevnost a veselé motivy.

Kapsička je dostatečně velká, ratolest si tam může uložit i drobné mince a kartičku nebo čip na MHD, školní obědy apod.

Potěšte své blízké

Vzhledem ke zmíněným výhodám uspokojí klíčenky jako dárek snad každého. Stačí si nenápadně zjistit, jakému materiálu dává dotyčný přednost a jaký styl je mu vlastní. 

Usnadněte si každodenní fungování

Pořiďte si pouzdro na klíče, ať si zbytečně nepotrháte oblečení nebo zavazadlo. Klíčenka vám navíc usnadní život i v jiných ohledech, jako dárek ji určitě ocení i vaši blízcí. Tak už na nic nečekejte a vybírejte.