Náhradníci místo peněženky? Pouzdra na karty a doklady

Platíte ještě papírovými penězi, nebo většinu běžných nákupů hradíte kartou? Druhá varianta je pro spoustu lidí příjemnější. Tomu odpovídá i naše nabídka. Místo klasické peněženky je vhodnější si pořídit raději pouzdro na karty a doklady.

Platba kartou má své výhody i nevýhody. Mezi nevýhody můžeme zařadit fakt, že člověk nemá ponětí o tom, kolik utrácí. Z karty peníze mizí rychleji a nekontrolovaněji, než kdybyste je měli fyzicky v peněžence. Výhody ovšem převažují. Nemusíte chodit do bankomatu a řešit, zda jste si vybrali dostatek peněz. Není potřeba peníze s sebou nosit – nikdo vám je neukradne. Platební kartou se dá bez PIN zaplatit jen několikrát denně do 500 Kč, navíc lze nahlásit její ztrátu a banka ji zablokuje. Kromě toho nemusíte při každé platbě lovit drobné nebo se cítit provinile, když prodavačce podáváte tisícovku při nákupu za sto třicet korun. Pokud i vy preferujete platbu kartou, přizpůsobte tomu svou peněženku.

Pouzdra na karty a doklady nahrazují peněženky

Se změnou způsobu placení souvisí i to, že už nepotřebujeme velké peněženky s kapsami na karty, bankovky a přihrádkou na drobné mince. Místo toho jsou praktičtější pouzdra na karty a na doklady. Takové pouzdro je menší než klasická peněženka, takže se vám může vejít i do kapsy nebo do malé kabelky.

Existují různé typy, některé mají i kapsičky na zapínání pro pár mincí – možná s sebou chcete nosit drobné do parkovacího automatu apod. Všechny jsou ale přizpůsobené primárně pro nošení karet. Dáte do nich nejen karty platební, ale i občanský a řidičský průkaz nebo věrnostní kartičky.

Kromě toho je možné koupit pouzdra s RFID ochranou. To znamená, že pokud se s pouzdrem přiblížíte k platebnímu terminálu, nehrozí, že byste nechtěně zaplatili. Tuto ochranu u pouzdra na karty rozhodně požadujte!

Jak si takové pouzdro na karty vybrat?

Při výběru pouzdra na karty a doklady byste se měli řídit podle obdobných kritérií jako při výběru klasické peněženky.

Vhodná velikost pouzdra

Peněženky se dělají miniaturní, ale i velké, které připomínají spíš malou kabelku. I pouzdra na karty a doklady jsou dostupná v různých velikostech. Toužíte po opravdu miniaturním pouzdru, které se vám vejde do kapsy, nebo byste raději nějaké větší třeba i s klíčenkou na krk? Taková jsou praktická třeba pro děti. Zvažte, pro koho pouzdro vybíráte.

Materiál a kvalita provedení

Kvalitní, luxusní, nadčasové. Přesně to jsou kožená pouzdra na doklady a karty. S kůží určitě chybu neuděláte, je vhodná pro dámy i pány, kromě toho se barví. Dámy si tedy klidně mohou pořídit červené kožené pouzdro na karty, zatímco pánové sáhnou po tradiční černé nebo hnědé. Kožené pouzdro bude určitě dražší než textilní, na druhou stranu je pevnější, lépe působí a vydrží vám daleko delší dobu. Kůže během stárnutí získává na kráse.

Pokud jde o kvalitu provedení, ta se obvylke odvíjí od kvality výrobce. U nás najdete pouze pouzdra na karty a doklady od ověřených výrobců, se kterými máme dobré zkušenosti.

Počet kapes a přihrádek

Stačí vám mít s sebou dvě platební karty, občanský a řidičský průkaz a kartičku pojišťovny? Nebo s sebou chcete nosit ještě pět dalších věrnostních kartiček? Podle toho si vyberte pouzdro o vhodné velikosti. Zvažte také, jestli chcete malou zapínací kapsičku na drobné mince.

RFID ochrana

Princip RFID ochrany už jsme zmiňovali, je to dobrá technologie, kterou byste u pouzdra na karty měli chtít.

Jaké jsou typy pouzder na karty a doklady?

Prohlédněte si naši nabídku, je tam toho mnoho. Pouzdra se liší barvou, velikostí i typem.

· Na pár karet postačí pouzdro podobné kapsičce, do kterého jen schováte všechny svoje karty.

· Oblíbené jsou vizitkovníky, kde pouzdro otevřete a pak jím můžete listovat jako knihou.

· Pro ty, kdo si potrpí na uspořádání, jsou určená pouzdra s různě velkými kapsičkami otevřenými i zapínacími.

· Někomu vyhovují pouzdra konstrukcí podobná peněžence. Jsou ale menší.

· Zejména pro děti jsou vhodná pouzdra se šňůrkou na krk.

U každého pouzdra v naší nabídce najdete popsáno, kolik má kapes. Záleží na vás, co vám vyhovuje. Podívejte se do kategorií pouzdra na doklady a pouzdra na karty.