Jak vybrat dámskou peněženku - s poutkem nebo bez?

Máte už jednu peněženku, ale chystáte se s partnerem na ples a nechce se vám pořizovat psaníčko? Řeč je o tzv. kabelce, která je na ples nejvhodnějším řešením. Jestliže je vaše odpověď ne, pak se můžete spokojit s peněženkou, která je vybavená poutkem. Základem nošení je, abyste si s sebou vzala opravdu jen to nutné. Rozhodně není tato varianta vhodná pro ženy, které kromě občanského průkazu a financí nosí dalších několik věcí. Podlouhlé peněženky s poutkem plně dokážou nahradit psaníčka a v mnoha případech vypadají dokonce i lépe. Jak vybrat dámskou peněženku s poutkem?

Dámské peněženky s poutkem

Nemusí se nutně jednat o ples. Dámskou peněženku s poutkem si můžete pořídit za jakékoliv příležitosti. Vzhledem k tomu, že tam to poutko je, peněženku využijete zejména tehdy, kdy si nebudete brát kabelku. Poutko omotáte kolem ruky a následně už vyrazíte na schůzku nebo venkovní procházku.

Dámské peněženky bez poutka

Podle našeho názoru je vám poutko u peněženky k ničemu, pokud peněženku neustále nosíte v kabelce. Na druhou stranu se ženy při placení cítí bezpečněji, pokud mají dámskou peněženku bez poutka uloženou v kabelce. Jakmile vytáhnou peněženku, okamžitě si ji dají na ruku, aby omezily riziko odcizení. Jak ale takovou peněženku vybírat? Tato otázka je velice podstatná.

Vybírejte podobně, jako každý jiný typ neboli model

U dámských peněženek se většinou budete dívat na stejné kritéria. Tím nejpřednějším je vzhled. I když byste se prvně měli dívat na úplně jiné věci. S největší pravděpodobností naleznete peněženky s poutkem pouze větších rozměrů, takže se opět hodí ženám, které nosí velkou kabelku a mají dostatek místa. Zároveň jim nevadí, že v peněžence mají všelijaké blbosti. Váha tímto způsobem jde automaticky nahoru. Musíte být smířená s tím, že budete denně nosit o pár gramů více. Časem se to jistě pronese.

Sto žen a sto vkusů

Pro ženu se nedá doporučit vhodný model. Každá žena vyhledává jiný typ peněženky. Peněženka s poutkem ale bezesporu má něco do sebe, pokud si chcete vyjít pouze s občanským průkazem a finančními prostředky se svou kamarádkou na kafé nebo do cukrárny. Ulehčíte si tak od každodenního nošení těžkých věcí, které se nacházejí ve vaší kabelce.