Tipy na vánoční dárky: levné i luxusní, všechny kvalitní

Ať už sháníte vhodný vánoční dárek pro muže, ženu, nebo dítě, hodí se mít po ruce rádce, který vás širokým výběrem provede. My jsme pro vás takového průvodce připravili – najdete v něm dárky roztříděné podle ceny, aby při objednávce nedošlo k nemilému překvapení.

Dárek, který zaručeně potěší

Že je peněženka skvělý vánoční dárek, už víte. S peněženkou nikdy nešlápnete vedle, protože tento praktický doplněk nosí snad každý. Přestože hodně lidí používá platební karty, případně telefon k zaplacení útraty, stále častěji se v obchodech a restauracích můžeme setkat s nápisem „platby pouze v hotovosti“. Peněženka je tedy stále nutností.

Když si dáte záležet na výběru kousku, který bude korespondovat s osobností a vkusem obdarovaného, úspěch je zaručen.

U dámských peněženek sledujte více kritérií

Na co se zaměřit při výběru dámské peněženky jako dárku:

  • Nosí žena malé, nebo objemné kabelky?
  • Má raději eleganci, nebo se nezalekne extravagance?
  • Chodí oblečená ve výrazných barvách, nebo dává přednost decentním tónům?
  • Co všechno v peněžence nosí?

Až si odpovíte na tyto otázky, budete vědět, po jaké sáhnout velikosti, barvě a stylu provedení. Teď stačí rozhodnout se o ceně.

Dámské peněženky do 500 Kč

Nejlevnější varianty neznamenají nejnižší kvalitu. Na našem e-shopu najdete peněženky z pravé kůže, které se vyznačují vysokou kvalitou a odolností. Levnější peněženky však bývají spíše menších rozměrů, proto dobře zvažte, co všechno obdarovaná žena do peněženky dává.

Dámské peněženky do 1 000 Kč

Úměrně se zvětšujícími se rozměry peněženky stoupá také její cena, dražší kousky však ženě nabídnou mnohem více kapsiček a příhrádek. Pokud dáma nosí velké kabelky či tašky, jste ve správné kategorii.

Dámské peněženky do 1 500 Kč

V této kategorii najdete objemné a luxusní peněženky. Dobře sledujte rozměry, tyto modely mohou mít až 20 cm na šířku.

U pánských peněženek je výběr jednodušší

Vánoční dárek pro ženu už máte určitě vybraný, teď se pojďme podívat na vhodnou pánskou peněženku. Muži ji většinou nosí po kapsách, proto jsou pánské peněženky spíše menší, s rozměry maximálně 13 × 10 × 3 cm.

Pánské peněženky do 500 Kč

Tyto levnější varianty nejsou opatřeny zipem, rozevírají se volně, případně mají pro větší bezpečnost přezku.

Pánské peněženky do 1 000 Kč

V této kategorii můžete najít modely se zipem, přezkami či řetězem, stejně jako se zajímavým prošíváním či s potiskem. Přečtěte si, jak vybrat pánskou peněženku na zip.

Pánské peněženky do 1 500 Kč

I pánové mají rádi luxusní produkty – a přesně takové najdete zde. Jako bonus se můžete těšit třeba na dárkové balení.

Dolarovky nestárnou

Někteří muži dávají přednost takzvaným dolarovkám. Peněženky dolarovky perfektně splňují potřebu moderního muže

  • dostatek místa na nějakou tu hotovost, platební kartu, občanský a řidičský průkaz, 
  • tenké provedení pro bezproblémové nošení v kapse. 

O dolarovky je stále zájem, a to zejména ze strany pánů, kteří s sebou nechtějí nosit žádné zbytečnosti.

Vánoční dárky pro děti? Máme

Peněženka může být skvělým vánočním dárkem i pro vaše ratolesti. Podle věku a stupně samostatnosti dětí se požadavky na peněženku mění, proto si přečtěte, jaká peněženka se pro děti hodí. V článku najdete modely pro nejmenší i pro dospívající a také pár našich tipů, jak na finanční gramotnost dětí.

Maličkosti, které udělají velkou radost 

Děti teď možná hledají levné vánoční dárky pro rodiče. Nebo se třeba vy osobně potýkáte s napnutým rodinným rozpočtem. Ale nezoufejte, za dárky, které potěší, nemusíte utratit majlant. Přinášíme několik nápadů, které vám neudělají v kasičce průvan:

Nezapomeňte na to hlavní

Vánoce nejsou o hromadě drahých a často zbytečných dárků. Jde o čas, který byste měli strávit se svými nejbližšími v klidu a míru. A pokud jim chcete udělat radost věcí, která neskončí na dně skříně, vsaďte na praktický dárek v podobě kvalitní peněženky od nás.