Razíte sportovní styl? Vyberte si peněženku stejného typu

Jaká využití najdete pro sportovní peněženky?

Peněženky jsou vysoce personalizovaná záležitost. Zatímco někteří, zejména dámy, upřednostňují velké peněženky, do kterých se kromě bankovek a mincí vejdou i věrnostní karty, fotky rodiny nebo třeba sponky do vlasů, jiní sahají spíše po malých peněženkách. Každý si občas potřebuje vzít jen pár drobných. A právě tehdy přichází na řadu sportovní peněženky.

I klasické peněženky, tedy kožené, se vyrábí v menších rozměrech. Můžete si pořídit peněženku jen s jednou kapsou na mince, když víte, že toho s sebou nechcete moc nosit. Pro stejný účel ale mohou posloužit i sportovní peněženky. A ty mají oproti klasickým koženým variantám několik výhod.

Sportovní peněženky jsou připraveny na cokoliv

Kožené peněženky jsou odolné, vydrží dlouhá léta a s přibývajícími léty zrají do krásy. Sportovní peněženky jsou však lépe připravené na drsné podmínky. Počítá se s tím, že je s sebou vezmete na sportovní aktivitu nebo třeba někam do hor, do sněhu, do deště, do vlhka i sucha. Proto nebývají vyrobené z kůže, nýbrž z umělých materiálů, které těmto náročným podmínkám lépe odolávají. Kromě toho se také snáze čistí, častokrát stačí jen navlhčený hadřík.

Oproti tradičním peněženkám jsou ty sportovní výrazně lehčí. Jsou vyrobené z lehkých materiálů a uzavírají se obvykle na suchý zip. Nabízí dostatek kapes na karty, velké kapsy na bankovky a obvykle i nějakou kapsičku na zip na drobné mince.

Sportovní peněženka na běh nebo kolo

Sportovní peněženky jsou pochopitelně určeny primárně pro sportovní aktivity. Pokud jdete běhat nebo na kolo a chcete si vzít hotovost na limonádu či zmrzlinu, určitě si s sebou neplánujete nosit svou klasickou peněženku se všemi penězi a kartičkami. Malá sportovní peněženka je lepší volbou. V nabídce máme i modely s odnímatelným páskem. Pokud máte strach, že peněženku někde ztratíte, pomocí pásku si ji snadno připevníte. Díky malým rozměrům takovou peněženku dáte do batůžku, do kapsičky na kole či do běžecké vesty.

V našem sortimentu najdete i speciální sportovní peněženky pro běžce. Tyto peněženky mají formu tunelu, který si navléknete na ruku. Peněženka je vyrobená z příjemné textilie, na ruce vás neškrtí a nekouše. Má jednu malou kapsičku s decentním zipem – hraje se především na nízkou hmotnost. Do této kapsičky složíte bankovky nebo schováte drobné mince. Jen nedoporučujeme nosit vícero mincí, při běhu by cinkaly.

Peněženka na dovolenou na eura

Menší sportovní peněženku lze skvěle využít, pokud často cestujete. Euro v ČR stále ještě nemáme, a tak nezbývá než si na cesty brát dvojí měnu – české koruny pro útraty na území ČR a měnu cílové destinace, ať už jsou to eura, dolary, libry nebo cokoliv jiného. Pokud budete míchat dvě měny v jedné peněžence, budete v tom všem mít tak akorát nepořádek.

Praktické je vzít si svou klasickou peněženku a v té mít české peníze. Ve druhé menší, sportovní peněžence můžete mít druhou měnu. Občanský průkaz a další karty si případně předěláte mezi peněženkami podle potřeby.

Tip: Když po návratu z dovolené necháte zbylá eura v této malé sportovní peněžence, příště si ji můžete jednoduše znovu sbalit. Už nikdy nebudete bádat nad tím, kam jste dali ty zbylé drobné z minulé dovolené.

Malá peněženka do města

Malou peněženku ale využijete i v běžném životě. Sem tam si chcete vyjít narychlo do města a víte, že nebudete potřebovat svých 7 věrnostních kartiček. Stačí vám nějaká hotovost a jedna platební karta. Malou sportovní peněženku pak snadno dáte i do menší kabelky, pánové třeba do kapsy džínů. Podobně se hodí na vycházku, kdy s sebou chcete mít jen kartu od domu a pár drobných na zmrzlinu.

A jaké využití pro sportovní peněženky najdete vy?